Norisori de oua

Printeaza

Norisori de oua din: ou, sare, piper, carne, branzeturi, legume, condimente.

Ingrediente:Norisori de oua

  • 1 ou pentru fiecare norişor în parte
  • sare şi piper după gust

Pentru umplutură (la alegere):

  • carne: şuncă, salam, bacon, pancetta
  • brânzeturi: parmezan, cheddar, brânză de vacă, brânză de oaie
  • verdeţuri: pătrunjel, cimbru, mărar
  • legume: ceapă (verde, cel mai bine), spanac, ardei gras
  • condimente: oregano, usturoi pudră, boia dulce/picantă, fulgi de ardei iute

 

Mod de preparare:

Preîncălzeşti cuptorul la treaptă mare. Ungi o tavă cu puţin ulei şi pui pe ea o hârtie pergament. Separi albuşurile de gălbenuşuri, având grijă să nu spargi gălbenuşurile. Baţi albuşurile bine cu ajutorul unui mixer, re­glat la treapta mediu-mare, până obţii o spumă tare şi omogenă.

Adaugi ingredientele alese de tine dintre propunerile pentru umplutură, folosind o spatulă de plastic/silicon-uşor şi cu mişcări cât mai puţine, ca să nu se taie/dezumfle norişorii. Cu ajutorul unei linguri, pui pe tava pregătită norişorii, la distanţă unul de altul şi de dimensiuni egale.

Cu spatele lingurii formezi uşor o gaură, în care pui cu grijă gălbenuşul. Dacă vrei ca gălbenuşul să fie cremos, dar bine făcut, laşi tava la cuptor 14-16 minute.

Pentru gălbenuşuri moi, laşi numai 10 minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.