Norimaki

Printeaza

O reteta de norimaki din: ou, ulei de alune, foi de alge, sumesushi, castraveti, ardei gras si ceapa verde.

Ingrediente:Norimaki

  • un ou bătut
  • o linguriţă de ulei de alune
  • 4 foi de nori (foi de alge) uscate
  • o cană de sumesushi
  • doi castraveţi tăiaţi în patru pe lung
  • o jumătate de ardei roşu gras
  • 4 cepe verzi

 

Mod de preparare:

Se prepară o omletă şi se prăjeşte într-un strat subţire, apoi se lasă la răcit.

Se pun două bucăţi de nori pe două bucăţi de folie de plastic, se adaugă orez, se întinde pe toată suprafaţa, lăsând marginile descoperite.

Se pune dea­supra omleta, se aşază frumos pe şiruri, pornind dintr-o margine castravetele, ardeiul şi ceapa.

Se rulează foaia de nori pe măsură ce se adaugă legumele. Când este gata se înveleşte în folia de plastic şi se leagă pe margini.

Se taie în felii de trei centimetri, se înlătură folia şi se serveşte.

Norimaki

Norimaki

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.