Negrese cu vişine

Printeaza

Negrese cu vişine din: visine, merisoare, tuica de cirese, unt, ciocolata amaruie, oua, zahar tos, faina integrala.

Ingrediente:Negrese_cu_visine

  • 70 g visine fara samburi
  • 140 g merisoare deshidratate
  • 3 linguri tuica de cirese sau vinars
  • 200 g unt, taiat cuburi
  • 300 g ciocolata amaruie, tocata
  • 4 oua
  • 325 g zahar tos
  • 160 g faina integrala

 

Mod de preparare:

Intr-un vas pe foc pune vişinele, merişoarele şi alcoolul şi lasă să fiarbă înăbuşit 5 min. Lasă deoparte pentru ca fructele să se îmbibe de lichid. Incinge cuptorul la semnul 3/150 C. Unge şi tapetează cu hârtie de copt forma de copt de 20×30 cm.

Intr-un vas larg pe foc topeşte untul la foc mic şi adaugă ciocolata, la vasul de pe foc şi lasă ciocolata să se topească, amestecând frecvent. Dacă este cazul pune din nou vasul pe foc, amestecând pentru ca ciocolata să se topească complet.

Cu ajutorul telului electric bate ouăle cu zahărul 3-4 min, până când îşi dublează volumul. încorporează ciocolata topită şi apoi făina şi două treimi din fructe şi lichid. Amestecă şi toarnă compoziţia în formă.

Presară deasupra fructele râmase şi dă la cuptor 35 min, până când suprafaţa se întăreşte dar nu complet. Lasă să se răcească complet. Taie pătrate cu ajutorul cuţitului înmuiat în apă fierbinte, având grijă să ştergi lama după fiecare tăietură.

Negrese cu vişine

Negrese_cu_visine

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.