Negrese cu migdale

Printeaza

O reteta delicioasa de negresa cu: unt, zahar tos, oua, faina, cacao, zahar vanilat, praf de copt, migdale, portocale, sare, limeta, sos de caramel, sos de ciocolata.

Ingrediente:

  • 150 g unt
  • 250 g zahăr tos
  • 4 ouă
  • 300 g făină
  • 130 g cacao
  • două pliculeţe zahar vanilat
  • un pliculeţ praf de copt
  • 100 g migdale
  • două portocale
  • un vârf de linguriţă cu sare
  • o jumătate de limetă
  • sos caramel
  • sos ce ciocolata

 

Mod de preparare:

Untul se mixează împreună cu zahărul tos şi zahărul vanilat până capătă aspectul unei creme. Se adaugă gălbenuşurile, se mi­xează, apoi se pun albuşurile mi­xate separat împreună cu sarea.

Se presară praful de copt dizol­vat în sucul de limetă, făina, cacaua şi se mixează până se obţine o compoziţie omogenă.

Se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt unsă cu unt şi presărată cu făină, se pun din loc în loc bucăţele de portocale scurse de suc şi se presară migdalei tocate mărunt.Se introduce tava în cuptor,se coace la foc medu 30-45 de minute, având grijă să nu se ard.

Se scoate din cuptor, se las să se răcească complet în tava şi se taie bucăţi potrivit de mari.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.