Negrese cu cafea şi alune

Printeaza

Negrese cu cafea şi alune

Ingrediente:Negrese cu cafea şi alune

  • 400g ciocolată menaj
  • l00g unt
  • 3 ouă
  • 3 linguri cafea
  • 4 linguri făină
  • 200g zahăr
  • 1 linguriţă zahăr vanilat
  • 1/2 linguriţă praf de copt
  • 100g alune sfărâmate

 

Mod de preparare:

Se rade pe răzătoarea mare ciocolata şi se pune la topit, împreună cu untul, la foc mic.

Se adaugă ouăle, făina, zahărul, cafeaua, praful de copt,zahărul vanilat şi alunele. Se omogenizează bine compoziţia şi se toarnă într-o tavă unsă cu ulei şi tapetată cu făină.

Se coace în cuptorul încins în prealabil, timp de 35-40 de minute, la foc potrivit.

Pentru a verifica dacă prăjitura este gata, se înţeapă, mijlocul ei cu o scobitoare.

Dacă scobitoarea rămâne curată, prăjitura este coaptă. Se taie după răcire, în bucăţi potrivite.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.