Negresa cu prune

Printeaza

O reteta delicioasa de negresa cu prune din: oua, zahar, lapte, ulei, faina, nuci, cacao, afine, praf de copt, zeama de lamaie si prune.

Ingrediente:Negresa cu prune

  • 4 oua
  • 14 linguri zahar
  • 14 linguri lapte
  • 14 linguri ulei
  • 10 linguri faina
  • 4 linguri nuci macinate
  • 2 linguri cacao
  • 4 linguri afine, mure, zmeura, coacaze de munte etc.
  • 1 lingurita praf de copt sau bicarbonat
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 800 g prune fara samburi

 

Mod de preparare:

Frecaţi ouăle cu zahărul. Când acesta s-a topit, adăugaţi laptele, uleiul şi apoi făina, nucile, cacaoa şi afinele sau murele. Amestecaţi bine pentru omogenizare.

Puneţi zeama de lămâie şi bicarbonatul. Ames­tecaţi şi turnaţi amestecul într-o tavă unsă şi tapetată.

Aşezaţi deasupra prune tăiate în sferturi sau ju­mătăţi. Presăraţi-le cu zahăr. Coaceţi prăjitura la foc potrivit.

Faceţi proba cu scobitoarea pentru a vedea dacă este coaptă la mijloc.

Negresa cu prune

Negresa cu prune

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.