Negresa cu menta

Printeaza

O reteta de negresa cu menta din: ciocolata neagra, unt, zahar, oua, esenta de vanilie, esenta de menta, sare, faina, biscuiti, frisca si frunze de menta.

Ingrediente:Negresa cu menta

  • 125 g ciocolata neagra
  • 100 g unt
  • 125 g zahar
  • 3 oua mari
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 lingurita esenta de menta
  • 1/4 lingurita sare
  • 125 g faina
  • 16 biscuiti inveliti in ciocolata cu menta

ornare:

  • 200 ml frisca batuta din smantana
  • 150 g ciocolata neagra
  • frunze de menta

 

Mod de preparare:

Amestecaţi ciocolata şi untul în­tr-un vas pus la bain-marie. Când ingredientele s-au topit, adăugaţi zahărul, ouăle, esenţele aromate şi sarea. Amestecaţi încontinuu pentru omogenizare şi adăugaţi treptat atâta făină câtă este necesară pentru a obţine o compoziţie fluidă.

Turnaţi jumătate din compoziţie într-o tavă unsă cu unt şi tapetată cu făină. Nivelaţi-o. Deasupra aşezaţi unul lân­gă altul, biscuiţii şi turnaţi deasupra compoziţia rămasă. Coaceţi blatul la foc potrivit, timp de 30 – 35 minute, în cuptorul încălzit dinainte.

Scoateţi prăjitura coaptă şi lăsati-o la răcit. Decupaţi din prăjitură 16 rondele cu ajutorul unei forme speciale pentru biscuiţi sau cuun pahar de vin. To­piţi ciocolată la bain-marie şi puneţi câte 1 linguriţă de ciocolată caldă pe fiecare negresă. Ornaţi cu frişcă şi cu frunze de mentă.

Negresa cu menta

Negresa cu menta

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.