Negresa glazurata

Printeaza

Negresa glazurata din: oua, zahar, unt, ciocolata, faina, sare, nuca, scortisoara.

Ingrediente:Negresa_glazurata

  • 4 ouă
  • 150 g zahăr pudră
  • 150 g zahăr brun
  • 200 g unt
  • 200 g ciocolată amăruie
  • 200 g făină
  • 1/2 linguriţă de sare
  • 200 g nucă măcinată
  • unt şi făină pentru tapetat

Pentru glazură:

  • 2 ouă
  • 2 linguri zahăr
  • 2 linguri nucă măcinată
  • scorţişoară

 

Mod de preparare:

Bate ouăle la mixer până obţii o cremă pufoasă. Adaugă zahărul pudră şi zahărul brun, apoi pune pe rând ciocolata amăruie (topită la bain-marie cu untul), făina, nuca şi sarea.

Unge tava cu unt, pudrează cu făină. Toarnă aluatul şi coace-l 45 de minute la cuptorul preîncălzit.

Pentru glazură, bate bine ouăle cu zahărul, adaugă nuca şi scorţişoara. Toarnă glazura cînd aluatul e aproape gata.

La servire, ornează cu mentă proaspătă şi serveşte cu fructe acrişoare.

Negresa glazurata

Negresa_glazurata

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 


poate iti place si:

Negresa cu biscuiti

Negresa cu biscuiti

Negresa cu biscuiti din: unt, ciocolata, oua, zahar, faina, bicarbonat, cacao, biscuiti. Ingrediente: 180 g unt 180 g ciocolată neagră 3 ouă 200 g zahar pudră 1/2 linguriţă esenţă de vanilie 80 g făină 1 vârf de cuţit bicarbonat 40 g praf de cacao neagră 80 g ciocolată albă 50 g ciocolată cu lapte 120 […]

Negresa cu fulgi de ovaz

Negresa cu fulgi de ovaz

Negresa cu fulgi de ovaz din: fulgi de ovaz, faina, zahar, praf de copt, unt, ulei, ciocolata, vanilie, oua, sare. Ingrediente: Pentru baza crocantă: 200 g fulgi de ovăz 100 g făină 150 g zahăr 1/2 linguriţă praf de copt 200 g unt 1 lingură ulei pentru tavă Pentru negresa: 150 g ciocolată neagră 250 g […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.