Negresa cu mascarpone
PrinteazaNegresa cu mascarpone din: ciocolata menaj, galbenusuri, zahar, unt, faina, praf de copt, lapte, fructe uscate, albusuri, branza mascarpone si zahar pudra.
- 500 g ciocolata menaj
- 4 galbenusuri
- 250 g zahar
- 50 g unt
- 200 g faina
- 1 praf de copt
- 1 pahar cu lapte
- 100 g nuci sau fructe uscate
pentru crema:
- 4 albusuri
- 100 g branza mascarpone
- 100 g zahar pudra
Mod de preparare:
Topeşte ciocolata la bain-marie, amestec-o cu unt, apoi las-o puţin deoparte, la cald. Freacă gălbenuşurile cu restul de unt şi zahărul tos. Adaugă ciocolata, nucile, praful de copt. Pune puţin câte puţin făina şi laptele, amestecând continuu.
Toarnă în forma tapetată cu hârtie de copt. Dă la cuptorul preîncăllzit pentru 20 de minute. Când e gata, lasă la răcit. Barte albuşurile spumă cu zahărul, amestecă apoi cu brânza. Taie negresa în pătrate, pe care le uneşti cu cremă de brânză.
Negresa cu mascarpone
Pofta buna!