Negresa cu frisca si capsuni

Printeaza

Negresa cu frisca si capsuni din: oua, zahar, apa, ulei, faina, cacao, praf de copt, frunze de menta, lapte, ciocolata, esenta de vanilie, frisca, capsune.

Ingrediente:Negresa_cu_frisca_si_capsuni

pentru blat:

  • 6 oua
  • 200 g zahar
  • 40 ml apa
  • 40 ml ulei
  • 200 g faina
  • 3 linguri cacao
  • un plic praf de copt

pentru sirop:

  • 2 masuri zahar
  • o masura apa
  • cateva frunze menta

pentru glazura:

  • 300 ml lapte condensat dulce
  • 100 g ciocolata rasa
  • cateva picaturi esenta vanilie

pentru tava:

  • faina
  • unt

pentru decor:

  • frisca
  • capsune

 

Mod de preparare:

Pentru blat, se freacă gălbenuşurile cu uleiul, iar albuşurile se bat întâi uşor.

Când începe să se formeze spuma, se adaugă zahărul şi se mixează până ce se obţine o spumă fermă.

Se adaugă apa şi amestecul de gălbenuş, apoi făina, amestecată în prealabil cu praful de copt şi cacaua.

Se toarnă într-o tavă unsă cu unt şi tapetată cu făină. Se coace 30 de minute.

Intre timp, se face siropul pentru care apa şi zahărul se fierb, se trage de pe foc şi se pun frunzele de mentă.

Se lasă până la răcire. Pentru glazură, laptele şi ciocolata se fierb 5 minute, se trag de pe foc şi se pune vanilia.

Se lasă un pic să se răcorească înainte de folosire.

Blatul se însiropează cu siropul strecurat, se toarnă glazura şi, după ce aceasta s-a întărit complet se aşază frişca şi căpşunile.

Negresa cu frisca si capsuni

Negresa_cu_frisca_si_capsuni

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.