Negresă cu dovleac si gem

Printeaza

O reteta delicioasa de negresa cu dovleac, apa, zahar, faina, ulei, gem, cacao, biNegresă cu dovleac si gemcarbonat, esenta de rom, sare.

Ingrediente:

  • 1 cana apa
  • 1 cana zahar
  • 1 cana ulei
  • 2 cani faina
  • 8 linguri gem de prune sau caise
  • 300g cubulete de dovleac
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 25ml esenta de rom
  • sare

Ingrediente sirop:

  • 150ml apă
  • 100g zahar

Mod de preparare:

Puneţi apa la fiert cu zahărul şi când acesta s-a dizolvat, adău­gaţi uleiul, 3 linguri gem, cacaua, bicarbonatul, romul, sarea şi la sfârşit făina care se amestecă bine să nu se formeze cocoloa­şe. Puneţi prăjitura la copt în tava unsă şi tapetată.

După ce s-a copt, lăsaţi-o la răcit, apoi ungeţi-o pe deasupra cu gemul rămas şi peste acesta puneţi cubuleţele de dovleac fierte 10 minute în 150ml apă cu 100g zahăr.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.