Negresa cu crema

Printeaza

Negresa cu crema din: ciocolata, unt, oua, zahar, esenta de vanilie, faina, sare, ciocolata menaj, unt.

Ingrediente:Negresa_cu_crema

pentru aluat:

  • 200 g ciocolata
  • 50 g unt
  • 2 oua
  • 100 g zahar
  • cateva picaturi esenta de vanilie
  • 75 g faina
  • un praf sare

pentru crema:

  • 100 g ciocolata menaj
  • 50 g unt

 

Mod de preparare:

Pentru aluat, într-o crăticioară se topesc ciocolata ruptă bucăţi si untul.

După ce se obţine un amestec omogen, se trage vasul de pe foc si se lasă să se răcească.

Intre timp, se amestecă ouăle, zahărul, sarea si vanilia. Se freacă bine până ce se obţine un amestec cremos, alb în care se adaugă ciocolata topită, lingură cu lingură.

După ce s-a încorporat toată cantitatea de ciocolată topită, se adaugă făina. Se amestecă si se toarnă în tava de copt.

Se dă la cup­tor pentru 20 de minute şi apoi se lasă să se răcească în tavă.

Pentru cremă, ciocolata ruptă bucăţi si untul se topesc pe foc si se lasă să se răcească uşor.

Pentru servit, prăjitura se taie bucăţi care se asază una peste alta cu cremă între ele.

Se toarnă un pic de cremă peste fiecare porţie si, după gust, se poate aduce la masă cu înghetată.

Negresa cu crema

Negresa_cu_crema

Pofta buna!

Negresa cu biscuiti

Negresa cu biscuiti

Negresa cu biscuiti din: unt, ciocolata, oua, zahar, faina, bicarbonat, cacao, biscuiti. Ingrediente: 180 g unt 180 g ciocolată neagră 3 ouă 200 g zahar pudră 1/2 linguriţă esenţă de vanilie 80 g făină 1 vârf de cuţit bicarbonat 40 g praf de cacao neagră 80 g ciocolată albă 50 g ciocolată cu lapte 120 […]

Negresa cu fulgi de ovaz

Negresa cu fulgi de ovaz

Negresa cu fulgi de ovaz din: fulgi de ovaz, faina, zahar, praf de copt, unt, ulei, ciocolata, vanilie, oua, sare. Ingrediente: Pentru baza crocantă: 200 g fulgi de ovăz 100 g făină 150 g zahăr 1/2 linguriţă praf de copt 200 g unt 1 lingură ulei pentru tavă Pentru negresa: 150 g ciocolată neagră 250 g […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.