Negresa crocanta cu fulgi de ovaz

Printeaza

Negresa crocanta cu fulgi de ovaz din: fulgi de ovaz, faina, zahar, praf de copt, unt, ulei, ciocolata, vanilie, oua, sare.

Ingrediente:Negresa_crocanta_cu_fulgi_de_ovaz

Pentru baza crocantă:

  • 200 g fulgi de ovăz
  • 100 g făină
  • 150 g zahăr
  • 1/2 linguriţă praf de copt
  • 200 g unt
  • 1 lingură ulei pentru tavă

Pentru negresa:

  • 150 g ciocolată neagră
  • 250 g unt
  • 150 g zahăr
  • 1 fiolă esenţă de vanilie
  • 2 ouă
  • 150 g făină
  • 1 vârf de cuţit praf de copt
  • 1 praf de sare

 

Mod de preparare:

Pentru baza crocantă, amesteci fulgii, făina, zahărul şi praful de copt. Adaugi untul topit şi omogenizezi. Pui compoziţia rezultată într-o tavă de 25×35 cm, tapetată cu hârtie de copt unsă cu ulei.

Introduci tava în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru 10 minute. Laşi acest strat să se răcească 5 minute.

Rupi ciocolata în bucăţi şi o topeşti la bain-marie împreună cu untul. Retragi vasul de pe foc, adaugi zahărul vanilinat, zahărul şi ouăle, după care pui făina, praful de copt şi sarea.

Torni amestecul peste baza crocantă şi introduci din nou tava în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru 30 de minute. Tai prăjitura după ce s-a răcit complet în tavă.

Negresa crocanta cu fulgi de ovaz

Negresa_crocanta_cu_fulgi_de_ovaz

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.