Negresa cu banane si ciocolata

Printeaza

O reteta de negresa cu banane si ciocolata din: unt, zahar brun, banane, ciocolata amaruie, faina, cacao, bicarbonat, zahar tos, oua, esenta de vanilie, nuci si pricomigdale.

Ingrediente:Negresa cu banane si ciocolata

  • 100 g unt, plus 25 g inmuiat la temperatura camerei
  • 50 g zahar brun
  • 350 g banane, bine coapte, taiate in felii –  diagonala de 1 cm
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 100 g faina
  • 4 linguri cacao
  • 1/4 lingura bicarbonat
  • 170 g zahar tos
  • 2 oua, batute
  • 1 lingura esenta de vanilie
  • 75 g nuci, rumenite, tocate
  • 30 pricomigdale sfaramate, pentru ornat

 

Mod de preparare:

Preincalzeste cuptorul la semnul 4/180C.  Tapeteaza cu hartie de copt o forma patrata de 20 cm.Unge cu untul înmuiat baza formei, presară jumătate din zahăr, apoi aşază bananele într-un strat; presară deasupra zahărul rămas.

Intr-un vas, pe foc mic, topeşte cicolata şi untul, amestecând. Lasă sâ se răcească 5 minute. într-un bol larg, cerne făina, cacaoa, bicarbonatul şi adaugă zahărul. Amestecă şi apoi adaugă ciocolata topită, ouăle, vanilia şi omogenizează. Adaugă nucile şi apoi toarnă peste banane. Dă la cuptor 25-30 de minute.

Lasă să se răcească în vas, apoi răstoarnă pe platou, desprinde şi îndepărtează hârtia şi taie pătrate.

Negresa cu banane si ciocolata

Negresa cu banane si ciocolata

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • negresa cu banane si ciocolata

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.