Naut cu legume

Printeaza

O reteta delicioasa de naut cu:eapa, usturoi, ciuperci, rosii, porumb baby, sos soia, ardei iute, ulei de masline, patrunjel, pasta de masline, sare, piper.

Ingrediente:

  • 200 g năut
  • o ceapă
  • doi căţei de usturoi
  • 300 g ciuperci
  • 4 roşii
  • 200 g porumb baby
  • 50 ml sos de soia
  • un ardei iute mic
  • 100 ml ulei de măsline
  • o lingură cu pătrunjel tocat
  • 100 g pastă de măsline
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Năutul se pune la înmuiat cu o seară înainte, se fierbe în apă cu sare, se clăteşte cu apă rece şi se pune într-un castron. Ceapa şi usturoiul se curăţă de foi, se spală, se toacă mărunt şi se lasă într-un bol.

Ardeiul iute se curăţă de seminţe, se spală, se toacă mărunt şi se pune peste ceapă. Ciupercile se curăţă de pieliţă, se spală, se taie bucăţi mici sau se lasă întregi. Se încinge puţin ulei într-o cratiţă, se pun ceapa, ustu­roiul, ardeiul şi se călesc până se înmoaie. Se adaugă ciupercile şi porumbul baby fiert, se ţin pe foc până scade sosul format şi se adaugă năutul.

Se toarnă sosul de soia, se presară pasta de măsline, sare şi piper dacă mai e nevoie. Se spală roşiile, se şterg de apă, se taie înjumătăţi, se ung cu ulei şi se condimentează.

Se frig pe grătarul încins câte trei-patru minute pe fiecare parte şi se pun pe un platou alături de legumele prăjite.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Mie nu-mi place nautul, asa ca reteta asta de naut cu legume iese din discutie

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.