Must de casă

Printeaza

Pentru un must de calitate superioară, se folosesc struguri cât mai proaspeţi, de vin. Nu se folosesc boabe stricate, mucegăite sau necoapte. Se zdrobesc boabele în storcătorul de fructe; sucul se trece printr-o strecurătoare fină, astfel încât să se separe de sâmburi şi alte resturi. Pentru un must tradiţional, se lasă să se limpezează sucul câteva zile, apoi se consumă rapid.

Pentru a se păstra mai mult timp, sucul se poate fierbe cu zahăr în vasul emailat, timp de o oră, amestecând continuu şi îndepărtând spuma care se formează deasupra. Apoi se lasă să se răcească şi se toarnă în sticle sterilizate, care se închid ermetic şi se păstrează în loc răcoros. Pentru a se păstra şi mai mult, la sucul de struguri nefiert se poate adăuga conservant: la 1 l de must se foloseşte 1 gram de conservant.

Pentru conservare, se scoate 10% din cantitatea de must obţinută şi se pune într-o altă oală, care se aşează pe foc şi se încălzeşte, fără să se ajungă la fierbere. In acel must se dizolvă cantitatea de conservant folosită pentru tot mustul. Apoi se va amesteca cu restul de must, pentru o ultimă omogenizare.

O altă metodă de a încetini fermentarea este ca mustul să fie ţinut la frigider de la câteva zile la câteva săptămâni. Pentru o perioadă şi mai lungă de timp, mustul trebuie să fie congelat. O altă metodă de conservare este adăugarea unei tablete de aspirină la 1 litru de must.

 

Incoming search terms:

  • cum se face mustul
  • must pentru iarna
  • cum se conserva mustul
  • cum se pastreaza mustul
  • must pe iarna
  • rețetă must
  • conservarea mustului pt iarnă

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.