Muschiulet de vitel cu ciuperci

Printeaza

Muschiulet de vitel cu ciuperci din: muschiulet de vitel, ciuperci, smantana, ulei, sare, piper, piure de cartofi.

Ingrediente:Muschiulet de vitel cu ciuperci

  • 800 g muschiuleţ de viţel
  • 500 g ciuperci
  • 200 ml smântână de gătit
  • ulei
  • sare
  • piper

Pentru servit:

  • piure de cartofi

 

Mod de preparare:

Carnea de viţel se unge cu două linguri de ulei, se pune într-un vas de cuptor şi se lasă 40 de minute, la foc potrivit.

Apoi, se verifică şi, dacă sucul care iese din carne este alb, se scoate carnea.

In grăsimea rămasă, se toarnă puţină apă şi se amestecă în tavă să se formeze un sos.

Intre timp, ciupercile se spală, se curăţă şi se taie dacă sunt prea mari. Se pun într-o tigaie cu puţin ulei, se presară sare şi se lasă să-şi evapore apa.

Apoi, se toarnă sosul cu apă în care s-a preparat carnea, se adaugă smântână şi se lasă 10 minute să fiarbă.

Se potriveşte gustul de sare şi piper. Se aduce friptura la masă cu piure de cartofi şi sosul de ciuperci.

 

 

Pofta buna!

 

 


poate iti place si:

Retete Vitel

Vitel Marinat cu Rozmarin – Deliciu Aromat

Vitel Marinat cu Rozmarin – Deliciu Aromat din: cotlet de vitel, ulei de masline extravirgin, usturoi, rozmarin, coaja de lamaie, sare, piper.   Ingrediente: 4 bucăți de cotlet de vitel 2 linguri de ulei de măsline extra virgin 2 căței de usturoi, tocați mărunt 2 linguri de rozmarin proaspăt, tocat Coaja rasă de la o […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.