Muschiulet de porc la cuptor

Printeaza

Muschiulet de porc la cuptor din: sunca de praga, muschiulet de porc, mar, cartofi, ceapa, usturoi, foaie de dafin, ulei si cimbru uscat.

Ingrediente:Muschiulet_de_porc_la_cuptor

  • 100 g sunca de Praga
  • 2 muschiuleti de porc (aproximativ 600 g fiecare)
  • 1 mar, curatat de coaja si seminte, taiat in patru
  • 2 cartofi mari, curatati si taiati cuburi
  • 1 ceapa mare, taiata sferturi
  • 1 capatana de usturoi
  • 1 foaie de dafin
  • 6 linguri ulei (preferab de masline)
  • 1 lingurita de cimbru uscat

 

Mod de preparare:

Preîncălzeşte cuptorul la semnul 6/200′ C. Taie fiecare muşchiulef în două, pe lung, şi presară sare şi piper negru, proaspăt măcinat. înveleşte fiecare bucată de muşchi într-o felie de şuncă, apoi pune mărul, cartofii, ceapa, usturoiul şi foaia de dafin într-un vas termorezistent.

Presară sare, pune carnea dea­supra, adaugă ulei şi cimbru. Dă la cuptor. Lasă să se coacă 45 minute, până când carnea se pătrunde complet. Serveşte friptura fierbinte, tăiată felii groase, cu o garni­tură de legume rumenite la cuptor.

Muschiulet de porc la cuptor

Muschiulet_de_porc_la_cuptor

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.