Muschiulet cu sos de prune
PrinteazaMuschiulet cu sos de prune din: muschiulet de porc, portocala, limeta, anason, usturoi, ulei, sare, piper.
- 1 muşchiulet de porc
Pentru marinada:
- 1 portocală
- 1 limetă
- 1 foaie de dafin
- 1/4 linguriţă anason
- 2 căţei de usturoi
- ulei
- sare
- piper
Pentru sosul de prune:
- 500 g prune
- 100 g zahăr brun
- 60 ml oţet de orez
- 1/2 ceapă roşie tocată fin
- 1 ardei iute tăiat
- 1 linguriţă cu boabe de mustar pisate
- 2 căţei de usturoi
- 1 linguriţă cu ghimbir ras
- sare
- piper
Mod de preparare:
Pentru marinadă, stoarce zeama citricelor, zdrobeşte usturoiul şi seminţele de anason (nu anason stelat) şi pune-le într-o pungă cu zip împreună cu muşchiuleţul, sare, piper, foaia de dafin şi uleiul. Inchide şi dă la rece măcar peste noapte.
Pune carnea apoi într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, stropeşte cu sosul marinadă şi dă-o la cuptor 20-30 de minute, în funcţie de cât de pătrunsă vrei să fie carnea.
Pentru sos, pune pe foc toate ingredientele, mai puţin prunele. Când zahărul s-a topit, pune prunele tăiate si lasă să fiarbă, la foc mic, 35-40 de minute.
Dă totul la blender şi mixează cât mai fin. Serveşte friptura feliată, cu sos.
Muschiulet cu sos de prune
Pofta buna!