Muşchi de viţel cu sos de portocale

Printeaza

O reteta delicioasa de muschi de vitel cu sos de portocale din: muschi de vitel, portocale, unt, ulei de masline, piper, patrunjel, zahar brun, vin si coaja de portocale.

Ingrediente:Muşchi de viţel cu sos de portocale

  • un kg şi jumătate muşchi de viţel
  • 4 portocale mari
  • 100 g unt sărat
  • 4 linguriţe ulei de măsline
  • piper negru măcinat
  • o legătură pătrunjel
  • o lingură zahăr brun
  • 100 ml vin rose sau roşu demisec
  • coajă de portocale

 

Mod de preparare:

Se spală muşchiul de vită, apoi se scurge pe un prosop absorbant de bucătărie.

Se unge cu unt topit şi cu ulei de măsline, se presară piper măcinat şi apoi se stro­peşte cu vinul roşu.

Se lasă la rece, la macerat, aproximativ 24 de ore şi apoi se bagă în cuptor, la temperatură potrivită ca să nu se usuce.

Separat, se topeşte zahărul în tigaie, se adaugă un cubuleţ de unt şi portoca­lele tăiate feliuţe subţiri. Se călesc pe foc mediu si, după ce şi-au lăsat sucul, se dau deoparte.

Dacă s-a făcut carnea între timp şi este fragedă, se adaugă sosul de portocale şi se mai lasă 10-15 minute în cuptor, să capete crustă.

Muşchiul se serveşte ornat cu frunzuliţe de pătrunjel şi coajă rasă de portocale.

Muşchi de viţel cu sos de portocale

Muşchi de viţel cu sos de portocale

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.