Muschi in lapte cu piure de cartofi si praz

Printeaza

Muschi in lapte cu piure de cartofi si praz din: muşchi de porc, lapte dulce pasteurizat, unt sau margarină, usturoi, sare, piper negru macinat, cartofi, praz, lapte, verdeata.

Ingrediente:Muschi_in_lapte_cu_piure_de_cartofi_si_praz

  • 1 1/2 kg muşchi de porc
  • 1 1/2 l lapte dulce pasteurizat
  • 50 g unt sau margarină
  • 1 căpăţână de usturoi
  • sare
  • piper negru măcinat

Pentru piure:

  • 300 g cartofi
  • 100 g praz
  • 100 ml lapte
  • 75 g margarină sau unt
  • sare
  • verdeaţă pentru decor

Mod de preparare:

Speli muşchiul de porc şi îl cureţi de pieliţe. Il pre­sari cu sare si piper şi îl aşezi într-un vas termorezistent, împreună cu mar­garina, laptele şi usturoiul tăiate în felioare.

Introduci vasul în cuptorul cald, la foc mijlociu, pentru aproxima­tiv 1 1/4 oră. Periodic, scoţi vasul, înto’rci muşchiul şi îl stropeşti cu sosul de lapte.

Dacă lichjdul scade, adaugi puţină apă fierbinte, astfel încât carnea să nu rămână fără lichid.

Pentru piure, cureţi legu­mele şi le tai în cuburi mari. Le fierbi 20 de minute. Pasezi legumele scurse, adăugând laptele fierbin­te, untul şi sare după gust.

Muschi in lapte cu piure de cartofi si praz

Muschi_in_lapte_cu_piure_de_cartofi_si_praz

Pofta buna!

1 comentariu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.