Muschi in lapte cu piure de cartofi si praz
PrinteazaMuschi in lapte cu piure de cartofi si praz din: muşchi de porc, lapte dulce pasteurizat, unt sau margarină, usturoi, sare, piper negru macinat, cartofi, praz, lapte, verdeata.
- 1 1/2 kg muşchi de porc
- 1 1/2 l lapte dulce pasteurizat
- 50 g unt sau margarină
- 1 căpăţână de usturoi
- sare
- piper negru măcinat
Pentru piure:
- 300 g cartofi
- 100 g praz
- 100 ml lapte
- 75 g margarină sau unt
- sare
- verdeaţă pentru decor
Mod de preparare:
Speli muşchiul de porc şi îl cureţi de pieliţe. Il presari cu sare si piper şi îl aşezi într-un vas termorezistent, împreună cu margarina, laptele şi usturoiul tăiate în felioare.
Introduci vasul în cuptorul cald, la foc mijlociu, pentru aproximativ 1 1/4 oră. Periodic, scoţi vasul, înto’rci muşchiul şi îl stropeşti cu sosul de lapte.
Dacă lichjdul scade, adaugi puţină apă fierbinte, astfel încât carnea să nu rămână fără lichid.
Pentru piure, cureţi legumele şi le tai în cuburi mari. Le fierbi 20 de minute. Pasezi legumele scurse, adăugând laptele fierbinte, untul şi sare după gust.
Muschi in lapte cu piure de cartofi si praz
Pofta buna!
Foarte bun!