Muschi la tava

Printeaza

Muschi la tava 

Ingrediente:Muschi la tava

  • 3.500 kg muschi
  • 100 g slanina
  • 500 g zarzavat (telina,morcov,praz)
  • 1 lingura unt sau untura
  • 1 ceasca bulion de carne
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Curatam carnea si o stergem cu un servet ud fara sa o spalam.

Impănăm pe ambele părţi cu slănină sau învelim cu slănină muşchiul şi îl le­găm cu sfoară, dîndu-i formă regulată (la fel de groasă pe toată lungimea). Apoi dăm sare şi piper. Punem muşchiul la ta­vă, turnăm deasupra unt fierbinte, adău­găm zarzavat tăiat mărunt şi dăm la cup­tor încins.

După ce muşchiul se rumeneşte, domo­lim focul. La sfîrşit turnăm în tavă bulionul de carne şi udăm mereu friptura cu sosul care se formează.

Scoatem muşchiul, desfacem sfoara şi lăsăm friptura să se răcorească puţin pe masă. Apoi, cu un cuţit ascuţit, tăiem fe­lii subţiri pe care le aşezăm în farfurie, după forma muşchiului.

Luam grasimea de prisos de pe os si il strecuram, servind la friptura.

Impanatul fripturii tinde sa fie inlocuit cu invelitul in slanina, deoarece prin intepaturile facute se scurge sucul carnii.

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.