Muschi la tavă cu cartofi

Printeaza

Muschi la tavă cu cartofi din: muschi de vita, cartofi, vin rosu, rozmarin, usturoi, unt, sare, piper, ulei, miere.

 

Ingrediente:Muschi la tavă cu cartofi

  • 1 kilogram muşchi de vită
  • 1 kilogram cartofi mici
  • rozmarin
  • 6 linguri de vin roşu demidulce
  • 3-4 căţei de usturoi
  • un cubuleţ de unt
  • sare
  • piper
  • 4-5 linguri ulei de măsline
  • 1 lingură de miere

Preparare:

Se curăţă muşchiuleţul de vită şi se pune la fiert cu sare şi piper într-o cratiţă.

Se toarnă apă cât să-1 acopere iar după aceea se lasă să dea în câteva clocote şi să scadă apa la jumătate.

După ce s-a fiert, se aşază într-o tavă, se adaugă sare, piper, miere şi se unge cu ulei şi unt. Se acoperă cu un capac şi se bagă la cuptor.

Separat, se spală şi se curăţă cartofii, se lasă întregi şi se pun într-o altă tavă. Se presară sare, ulei şi puţină apă şi se bagă la cuptor acoperiţi cu o folie de aluminiu.

Cu puţin timp înainte de a se scoate friptura de la cuptor, se pune usturoiul pisat, vinul şi rozmarinul şi se mai lasă câteva minute să se rumenească.

După ce s-au făcut şi cartofii se scot şi se aşază pe platou în jurul muşchiuleţului.

Se servesc cu diferite salate şi cu un vin roşu.

Muschi la tavă cu cartofi

Muschi la tavă cu cartofi.jpg

Pofta buna!

 

 

 

retete

Muschi de urs la cuptor

Muschi de urs la cuptor din: muschi de urs, vin, ceapa, oua, faina, sare, piper, zahar, mere, cartofi, varza rosie, costita, ciuperci. Ingrediente: 1,200 kg muşchi de la spinare (garf) 1/4 l vin 2 cepe 200 g grăsime 2 ouă 2 linguri făină 100 g zarzavat sare piper cimbru 1 l supă sau apă puţin […]

Muschi de vita marinat la gratar

Muschi de vita marinat la gratar 

Muschi de vita marinat la gratar din: muschi de vita, sos de soia, sake, sare, miere, chilli, ceapa, piper. Ingrediente: 2 felii de muşchi de vită (aprox. 500 g) 100 ml sos de soia 50 ml sake 1 linguriţă de sare 2 linguri de miere 1 lingură de chilli 3 fire de ceapă verde 1 linguriţă […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

1 comentariu

  1. Uite cum as face eu musciul de vita.

    Ingrediente: 320 g muschi de vita; 200 g morcov; 50 g unt; 40 ml ulei masline;10 ml sos de worcestershire; zeama de la un sfert de lamaie; patrunjel tocat; sare piper.

    Mod de preparare:

    Se sareaza si se pipereza muschiul de vita se unge cu putin unt si se pune pe gratar cam 7-8 minute pe fiecare parte cand se intoarce prima oara se stropeste cu sosul worcestershire si zeama de lamaie si se mai unge cu putin unt.

    Ca sa iasa muschiul mai fraged si mai aromat se poate face pe gratar cat sa prinda grilul dupa care sa se mute intr-un vas termo rezistent se pune sosul zeama de lamaie untul si o crenguta de rozmari si restul timpului de coacere se tine la cuptor incins la 200 de grade.

    Se taie morcovul julien se incinge uleiul de masline intr-o tigaie se adauga morcovul se sareaza se pipereaza se caleste 3-4 minute.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.