Muşchi la cuptor garnitură de varză şi pilaf de roşii

Printeaza

Muşchi la cuptor garnitură de varză şi pilaf de roşii

Ingrediente:Muşchi la cuptor garnitură de varză şi pilaf de roşii

  • 1 kg muşchi de vacă
  • 400 g ciolan de porc afumat
  • 1,500 kg varză creaţă
  • 180 g orez
  • 400 g roşii
  • cimbru
  • 1/4 lingură de făină
  • 1 ardei iute
  • sare
  • 1 legătură de mărar
  • 80 g unt sau ulei
  • 1 lingură dc oţet de vin
  • 2 linguri de smantană
  • 1 pahar de supă

 

Mod de preparare:

Muşchiul se curăţă, se prăjeşte pe ambele părţi, se pune într-o cratiţă cu ciolanul afumat şi se dă la cuptor sub capac, cu 2 pahare de apă, circa 40 minute. între timp se opăreşte varza, din care se fac 12-14 grămăjoare şi se aşază pe lingă muşchi, cu 1/2 ardei iute tăiat felii subţiri.

Se mai lasă la cuptor pînă cînd muşchiul şi varza sînt gata. Se scot muşchiul şi ciolanul, se taie felii şi se aşază pe un platou. Se garniseşte cu varza şi cu un pilaf cu roşii.

Din fondul în care a fost fript muşchiul, se face un sos cu făină, cimbru, 1/2 ardei iute tăiat felii subţiri, 1 pahar supă, oţetul şi se fierbe 5 minute.

Se strecoară şi la sfîrşit se adaugă mărarul tocat şi smantană. Se serveşte separat la sosieră.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Foarte bun muschiul la cuptor

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.