Muschi in foitaj cu ciuperci si smantana

Printeaza

Muschi in foitaj cu ciuperci si smantana din: muşchi de vită, ciuperci, smântână, ulei, făină, pesmet, oua, foitaj sau foi de plăcintă, mărar, sare, piper.

 

Ingrediente:Muschi_in_foitaj_cu_ciuperci_si_smantana

  • 1 muşchi de vită
  • 500 g ciuperci
  • 2 linguri smântână
  • 100 ml ulei
  • 1 lingură făină
  • 2 linguri pesmet
  • 1 gălbenuş
  • 1 pachet foitaj sau foi de plăcintă
  • 1 legătură de mărar
  • sare, piper

 

Mod de preparare:

Cureţi muşchiul de vită de ten­doane şi îl înăbuşi întreg, cu puţin ulei, circa 5 minute. Il sărezi, apoi îl răceşti.

Ciupercile tăiate în felii le căleşti în ulei. Peste acestea adaugi amestecul format sepa­rat din făină şi 1/2 ceaşcă de apă rece.

Amestecul obţinut îl fierbi împreună cu ciupercile timp de 5 minute. Adaugi smântână, sare, piper, mărarul tăiat mărunt şi pes­metul, înainte cu 1 minut de a-l lua de pe foc, apoi Iaşi să se răceas­că. F

oile de plăcintă (sau foitajul) le întinzi în foaie groasă de circa 0,5 cm, astfel încât suprafaţa acestora să acopere în întregime muşchiul.

Pe foaia întinsă aşezi la un capăt muşchiul, iar peste acesta întinzi uniform amestecul de ciuperci şi îl înveleşti cu restul foii.

Apeşi uşor marginile, pentrl a nu ieşi compoziţia.

Aşezi muşchiul intr-o tava cu apa, iar suprafata foii o ungi in cuptorul incins, la foc in primele 15 minute, apoi la foc moderat timp de 20 de minute.

 Muschi in foitaj cu ciuperci si smantana

Muschi_in_foitaj_cu_ciuperci_si_smantana

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.