Muşchi file de porc cu prune

Printeaza

O reteta de muschi file de porc cu prune din: muschi file de porc, foaie de dafin, ienupar, usturoi, cuisoare, ulei de masline extravirgin, prune, zahar, vin alb, sare, piper si patrunjel.

Ingrediente:Muşchi file de porc cu prune

  • 700 g muşchi file de porc
  • 1 foaie de dafin
  • 5-6 bobite de ienupăr
  • 1 căţel de usturoi
  • 2 cuişoare
  • 3 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 350 g prune
  • 1 linguriţă zahăr
  • 1/2 pahar vin alb
  • sare şi piper

pentru decor:

  • 1/2 legătură pătrunjel
  • 3 prune

 

Mod de preparare:

Curăţă muşchiul de grăsime şi freacă-1 cu sare şi piper. Zdrobeşte cuişoarele îm­preună cu boabele de ienupăr şi căţelul de usturoi.

Pune muşchiul într-un vas ceramic, condimentează cu amestecul de cuişoare, ie­nupăr şi usturoi, stropeşte-1 cu ulei. Adaugă foaia de dafin şi lasă-1 la marinat 3 ore, întorcându-1 din când în când. Intre timp, spală şi taie prunele în două, scoate- le sâmburii şi scufundă-le în apă clocotită 1 minut.

Prăjeşte muşchiul la foc mare, într-o tigaie mai înaltă cu 2 linguri de ulei, până când se rumenşte pe toate părţile. Toarnă vinul şi lasă-1 să fiarbă până când se evaporă. Adaugă prunele şi zahărul, toarnă puţină apă şi fierbe acoperit cu un capac timp de 35-40 de minute, până când se înmoaie carnea.

Mută carnea pe un platou şi ţine-o la cald. Mixează ce a rămas în tigaie, adaugă sare şi piper, după gust, pune sosul într-o crăticioară şi fierbe-1 încă 2 minute.

Taie carnea felii şi aranjează-le pe un platou. Toarnă deasupra sosul şi decorează cu prune tăiate felii şi cu frunzuliţe de pă­trunjel. Serveşte imediat.

 

Muşchi file de porc cu prune

Muşchi file de porc cu prune

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.