Muşchi de vită cu sos de coniac şi cartofi ţărăneşti cu rozmarin

Printeaza

Se ia o bucată de muşchi de vită, se spală şi se curăţă de pieliţe. Se face un baiţ din sos de soia, sos Winchester (un sos englezesc), puţină ceapă, câteva rondele de morcovi şi un păhărel de coniac, în care se pune muşchiul de vită şi se lasă la fezandat aproximativ douăzeci de minute.

Apoi se tranşează în felii şi se fac la grătar. Separat se pregătesc sosul de coniac, cartofii ţărăneşti cu rozmarin sau cartofii natur. Sosul de coniac se prepară din puţină ceapă, ce se căleşte într-o tigaie cu un pic de ulei de măsline, după care se adaugă zahăr brun, vin roşu şi coniac.

Se condimentează cu sare şi piper şi se lasă să mai dea în câteva clocote. Intre timp se ia o piatră, se pune pe plită şi se lasă să se încălzească foarte bine, după care se acoperă cu folie de staniol.

Se ia muşchiul de vită, se aran­jează pe această piatră, care la rândul ei se aşază pe un fund de lemn, şi se pune sosul de coniac. Muşchiul de vită de serveşte, după preferinţe, cu garnitură de cartofi ţărăneşti cu rozmarin, cartofi natur sau legume asortate.

Muşchi de vită cu sos de coniac şi cartofi ţărăneşti cu rozmarin

Muşchi de vită cu sos de coniac şi cartofi ţărăneşti cu rozmarin

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • sos de coniac

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.