Muşchi de vacă tocat rece

Printeaza

 Muşchi de vacă tocat rece

Ingrediente:

  • 1 kg carne
  • 2 cepe
  • 200 g franzelă
  • 3 ouă
  • sare
  • piper
  • 200 g slănină opărită
  • 3 ouă fierte tari
  • 1 prapur
  • ulei
  • salată de cartofi

Mod de preparare:

Carnea de vacă fragedă, de la capul muşchiului, se trece de două ori prin maşina de tocat, împreună cu cepele călite, pîinea muiată în apă rece şi scursă bine, sare şi piper. Se adaugă ouăle întregi şi se amestecă bine.

Separat se taie în şuviţe subţiri slănina opărită şi scursă de apă şi se adaugă la carnea tocată, aşezînd-o în aşa fel ca şuviţele de slănină să fie puse în lung. Totodată se pun ouă fierte întregi, în aşa fel ca să vină la mijlocul tocăturii.

Se stringe carnea tocată în forma unui muşchi, se în­veleşte cu un prapur, se unge cu ou şi se pune cu atenţie într-o tavă unsă cu ulei. Se dă tava la cuptor, avînd grijă să se ungă continuu muşchiul cu uleiul din tavă. După ce s-a fript, se scoate pe un platou, se lasă să se răcească, iar după aceea se taie în felii.

Se serveşte cu salată de cartofi. In lipsă de prapur tot atit de hun este dacă ungem cu ou bătut şi presarăm cu pesmet.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.