Muşchi de porc in crustă de paine

Printeaza

O reteta de muschi de porc in crusta de paine din: muschi file de porc, mere, ulei de masline extravirgin, vin, galbenusuri, sare, piper, supa, faina, drojdie, sare, zahar si frunze de salata.

Inrgediente:Muşchi de porc in crustă de paine

  • 1 kg muşchi file de porc
  • 1 kg mere
  • 3 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 100 ml vin
  • 2 gălbenuşuri
  • sare şi piper

pentru sos:

  • 100 ml vin
  • 1 lingură faină albă
  • 1 pahar supă

pentru aluatul de pâine:

  • 600 g faină albă
  • 40 g drojdie
  • 4 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 1/2 linguriţă sare
  • 1 vârf de cuţit zahăr

pentru decor:

  • frunzuliţe de salată

 

Mod de preparare:

Amestecă faina cu drojdia sfărâmată, uleiul de măsline, sarea şi zahărul. Frământă bine până când obţii un aluat omogen, după care lasă-1 să crească.

Freacă muşchiul de porc cu sare şi piper şi prăjeşte-1 pe toate părţile într-o tigaie cu ulei de măsline încins. Scoate-1 şi păstrează lichidul din tigaie.

Curăţă merele de coajă, taie-le felii şi fierbe-le în 100 ml de vin timp de 5 minute, la foc mare. Când sunt gata, lasă-le să se răcorească, acoperă carnea cu ele şi înveleşte-o în aluat. Unge suprafaţa aluatului cu gălbenuşul bătut şi diluat cu puţină apă, apoi pune-1 în cuptorul preîn- călzit la 200° C până când aluatul devine auriu.

Aşază din nou tigaia pe foc, adaugă 100 ml de vin şi râcâie resturile de pe fundul ei. Când vinul s-a evaporat, adaugă faina şi supa, amestecă bine sosul şi strecoară-1 prin sită. Serveşte fileul tăiat felii, cu sosul ală­turi. Decorează cu frunzuliţe de salată.

Muşchi de porc în crustă de paine

Muşchi de porc in crustă de paine

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.