Muschi de porc cu orez

Printeaza

Muschi de porc cu orez din: orez, pesmet, turmeric, ulei, albus, file de porc, coriandru, ulei, ceapa, morcov, usturoi, pudra de curry, ghimbir, pasta de rosii, miere, sos de soia, amidon, supa de pui si ulei de susan.

Ingrediente:Muschi_de_porc_cu_orez

  • 200 g orez cu bob scurt
  • 100 g de pesmet proaspat, maruntit grosier
  • 1 lingurita de turmeric
  • 1 lingura de ulei
  • 1 albus
  • 1 muschi file de porc (cotlet fara os, aproximativ 450 g), taiat in 8 bucati
  • frunze de coriandru, pentru decor (optional)

pentru sos:

  • 1 lingura de ulei
  • 1 ceapa tocata
  • 1 morcov mediu, ras
  • 2 mere, curatate de coaja si cotor, tocate grosier
  • 2 catei de usturoi mari, feliati
  • 2 lingurite pudra de curry
  • 1/2 lingurita de ghimbir macinat
  • 1 lingura pasta de rosii
  • 2 lingurite de miere
  • 1 lingura sos de soia
  • 1 lingura de amidon
  • 350 ml supa de pui
  • 1 lingurita ulei de susan (optional)

 

Mod de preparare:

Pentru sos, încinge uleiul într-o tigaie mare, apoi adaugă ceapa, morcovul şi merele şi sotează-le. Acoperă-le cu un capac şi lasă-le pe foc timp de 10 minute, până se înmoaie. Amestecă de câteva ori. îndepărtează capacul, dă focul mai mare, adaugă usturoiul şi amestecă 1 minut.

Presară pudra de curry şi ghimbirul măcinat, amestecă şi, după 1 minut, adaugă piureul de roşii, mierea, sosul de soia şi amidonul. încorporează treptat supa şi lasă totul să clocotească 5 minute, până când legumele devin moi şi sosul se îngroaşă. Pasează totul cu un blender, până se omogenizează, apoi asezonează după gust şi adaugă uleiul de susan. Sosul poate fi făcut cu până la 3 zile înainte.

Aşază carnea de porc între 2 bucăţi de folie alimentară şi zdrobeşte-o cu ciocanul pentru şniţele, până capătă grosimea de lcm. într-un bol, amestecă pesmetul cu turmericul şi puţin ulei, apoi asezonează. Bate albuşul până face puţină spumă şi tapetează o tavă cu hârtie de copt. Pune orezul într-o cratiţă împreună cu 400ml de apă rece şi puţină sare. Adu-l la punctul de fierbere, acoperă-l cu un capac şi lasă-l să fiarbă 10 minute, la cratiţa de pe foc şi las-o deoparte.

Incinge cuptorul la 220°C. Trece fiecare bucată de carne prin albuşul bătut, apoi prin pesmet, apăsând uşor. Transferă carnea în tava pregătită şi dă totul la cuptor, timp de 10-15 minute, până se rumeneşte. Intoarce carnea o dată la mijlocul intervalului. Serveşte cu orez, sos si frunze de coriandru dacă doreşti.

Muschi de porc cu orez

Muschi_de_porc_cu_orez

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.