Muşchi crocant de purcel cu spanac şi mirodenii

Printeaza

O reteta simpla de Muşchi crocant de purcel cu spanac şi mirodenii din: muschi de purcel, untura de rata, boia dulce, unt, spanac, sare si piper.

Ingrediente:Muşchi crocant de purcel cu spanac şi mirodenii

  • 1 muşchi de purcel (circa 500 g)
  • untură de raţă (sau de gâscă)
  • 100 g boia dulce
  • 15 g unt
  • 100 g spanac
  • sare şi piper

 

Mod de preparare:

Presară cu boiaua dulce, sare şi piper, după gust, muşchiul de purcel. Leagă-1 strâns cu aţă de bucătărie şi lasă-1 să se fezandeze circa 3 ore. Fierbe muşchiul de porc în baie de untu­ră de raţă timp de 4 ore. îndepărtează aţa de bucătărie, lasă-1 să se răcească şi înfa- şoară-1 în folie de aluminiu, apoi pune-l în frigider pentru 12 ore.

Taie muşchiul bucăţi cu grosimea de circa 4 cm şi pune-le în tigaia încinsă. Prăjeşte-le pe toate părţile până când exteriorul devine crocant.

Scoate bucăţile de carne şi adaugă în tigaie, peste zeama rămasă de la carne, unt cât o nucă. Ţine pe foc până scade puţin şi se elimină apa în exces. Spală spanacul, usucă-1 şi căleşte-1 în tigaia unsă cu unt. Pune spanacul pe farfurii, aşază deasupra o bucată de muşchi şi stropeşte totul cu sos.

Dacă nu găseşti untură de raţă sau de gâscă, poţi folosi untură de porc amestecată cu ulei de măsline extravirgin cu arome. Această me­todă de preparare face carnea foarte moale şi suculentă.

Muşchi crocant de purcel cu spanac şi mirodenii

Muşchi crocant de purcel cu spanac şi mirodenii

Pofta bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.