Musaca

Printeaza

Musaca

Ingrediente:Musaca

  • 1kg carne tocata de vita
  • 200g slanina afumata
  • 10 cartofi mari
  • 100g unt
  • 100ml lapte
  • 1 ou
  • 2 cepe potrivite
  • 2 linguri pasta de tomate
  • l 2 catei de usturoi
  • 1 lingurita rasa cimbru
  • 1 leg. patrunjel
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Curata cartofii de coaja, spala-i, taie-i in cubulete si pune-i la fiert in apa cu o lingurita de sare. Intre timp, taie slanina afumata in cubulete mici si rumeneste-o 2-3 minute intr-o tigaie mai mare, impreuna cu ceapa curatata, spalata si tocata marunt.

Pune apoi in tigaie carnea tocata si prajeste-o 20 minute, la foc mic, amestecând-o din cand in cand. Adauga pasta de tomate, cimbrul, patrunjelul, tocat marunt si usturoiul taiat in feliute.

Potriveste de sare si piper si mai lasa 10 minute la foc mic. Dupa ce cartofii au fiert bine, scurge-i de apa (pastreaza o cescuta cu apa) si piseaza-i ca pentru piure. Pune in piureul de cartofi untul si laptele si amesteca bine.

Pune intr-o tava dreptunghiulara, mai inalta, unsa cu ulei, o treime din cantitatea de piure si intinde-l uniform pe tot fundul tavii. Intinde peste stratul de piure jumatate din cantitatea de carne tocata.

Pune peste carne un alt strat de piure (jumatate din ce ti-a ramas) si intinde-l uniform. Pune apoi carnea tocata ramasa si peste aceasta piureul ramas.

Bate oul si unge cu acesta partea de deasupra a musacalei, apoi pune-o la cuptor, la foc potrivit, pentru 30 de minute .

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.