Musaca de spanac

Printeaza

O reteta de musaca de spanac din: ceapa, ulei, spanac, usturoi, piper alb, cartofi, bacon, oua, ceapa verde, smantana, lapte si nucsoara.

Ingrediente:Musaca de spanac

  • 1 ceapă
  • 2 linguri ulei
  • 450 g spanac
  • 1 căţel usturoi
  • piper alb măcinat
  • 800 g cartofi fierţi
  • 150 g bacon
  • 4 ouă
  • 2 legături ceapă verde
  • 200 ml smântână
  • 100 ml lapte
  • nucşoară

 

Mod de preparare:

Se căleşte în ulei ceapa tocată; se adaugă spanacul tăiat fâşii şi usturoiul pisat, se călesc împreu¬nă şi se iau de pe foc. Se decojesc cartofii şi se taie cuburi. Se pun deoparte 2 felii de bacon şi restul se taie mărunt.

Se prepară sosul Bechamel: se bat ouăle cu ceapă verde, smântână, lapte şi nucşoară. Se încinge cuptorul la 175 °C. 4 Se tapetează o formă de sufleu cu hârtie de copt. Se aşază pe fund un strat de cartofi, se sărează, se piperează şi se acoperă cu un strat de spanac.

Se toarnă deasupra puţin sos Bechamel şi se presară jumătate din cantitatea de bacon tăiat bucăţele. Deasupra se aşază un nou strat de cartofi; procedeul se repetă de 2 ori. De aşază deasupra un strat de cartofi şi se acoperă cu Bechamel. Se aşază feliile de bacon puse deoparte şi se coace la cuptor 40 min.

Musaca de spanac

Musaca de spanac

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.