Musaca cu piure de cartofi
PrinteazaMusaca cu piure de cartofi din: cartofi, unt, lapte, carne tocata, ceapa, ulei, rosii, pasta de tomate, cimbru, branza topita, sare si piper.
- 1 kg cartofi
- 100 g unt
- 100 ml lapte
- 700 g carne tocata
- 1 ceapa mare
- 50 ml ulei
- 3 rosii
- 1 lingura pasta de tomate
- 1 lingurita cimbru uscat
- 6 felii branza topita
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţaţi cartofii, fierbeţi-i şi împreună cu untul, laptele şi puţină sare faceţi un piure. Căliţi ceapa tocată mărunt în ulei, apoi după 1-2 minute adăugaţi carnea tocată. Căliţi-o 15 minute şi adăugaţi pasta de tomate şi roşiile opărite, curăţate de pieliţă şi tocate mărunt.
Puneţi şi cimbrul, potriviţi de sare şi piper şi mai lăsaţi la foc mic 5 minute, întindeţi jumătate din cantitatea de piure într-o formă de sticlă termorezistentă, puneţi peste el carnea tocată şi acoperiţi cu piureul rămas.
Nivelaţi şi peste piure puneţi cele 6 felij de brânză. Ţineţi musacaua la cuptor 30 de minute. Tăiaţi-o numai după ce se răceşte.
Pofta buna!