Musaca cu piure de cartofi

Printeaza

Musaca cu piure de cartofi din: cartofi, unt, lapte, carne tocata, ceapa, ulei, rosii, pasta de tomate, cimbru, branza topita, sare si piper.

Ingrediente:

  • 1 kg cartofi
  • 100 g unt
  • 100 ml lapte
  • 700 g carne tocata
  • 1 ceapa mare
  • 50 ml ulei
  • 3 rosii
  • 1 lingura pasta de tomate
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 6 felii branza topita
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Curăţaţi cartofii, fierbeţi-i şi împreună cu untul, laptele şi puţină sare faceţi un piure. Căliţi ceapa tocată mărunt în ulei, apoi după 1-2 minute adăugaţi carnea tocată. Căliţi-o 15 minu­te şi adăugaţi pasta de tomate şi roşiile opărite, curăţate de pieliţă şi tocate mărunt.

Puneţi şi cimbrul, potriviţi de sare şi piper şi mai lăsaţi la foc mic 5 minute, întindeţi jumătate din cantitatea de piure într-o formă de sticlă termorezistentă, puneţi peste el carnea tocată şi acoperiţi cu piureul rămas.

Nivelaţi şi peste piure puneţi cele 6 felij de brân­ză. Ţineţi musacaua la cuptor 30 de minute. Tăiaţi-o numai după ce se răceşte.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.