Musaca grecească cu carne si vinete

Printeaza

Musaca grecească cu carne si vinete: carne, cartofi, vinete, rosii, ceapa, usturoi, ulei de masline, lapte cascaval, cimbru, sare, piper.

Ingrediente:Musaca grecească cu carne si vinete

  • 500 g carne tocată
  • 500 g cartofi
  • 600 g vinete
  • 600 g roşii
  • 2 cepe
  • 2 căţei de usturoi
  • 6 linguri ulei de măsline
  • 300 ml lapte
  • 150 g caşcaval
  • cimbru
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Speli vinetele şi le tai în felii pe lungime. Le sărezi şi le laşi să se scurgă, după care le prăjeşti puţin în ulei. Cartofii îi cureţi, îi tai felii şi îr fierbi 5 minute în apă ca sare. Separat, rumeneşti puţin carnea tocată.

Când a scăzut bine, adaugi ceapa şi usturoiul călite separat şi roşiile opări­te şi decojite. Potriveşti gustul de sare, piper şi cimbru şi le mai laşi pe foc 15 minute.

Intr-o tavă mai adâncă, aşezi în straturi un rând de cartofi, unul de carne şi unul de vinete. Ultimul strat trebuie să fie de cartofi.

Deasupra pui caşcavalul tăiat felii şi acoperi totul cu ouăle bătute bine cu laptele. Laşi la cuptor aproximativ 40 de minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.