Musaca de vinete oparite si cartofi

Printeaza

 

O reteta de musaca de vinete oparite, cartofi, smantana, cascaval, carne de vita si oua.

Ingrediente: Musaca de vinete oparite si cartofi

  • 3 vinete
  • 3-4 linguri smântână
  • o felie de caşcaval
  • sare
  • piper
  • 8 cartofi
  • 500 g carne de vita
  • 4 oua

 

Mod de preparare:

Speli vinetele, le tai rondele fără să le cureţi de coajă, le opăreşti câteva minute în apă clocotită cu

sare şi le laşi într-o strecurătoare să se scurgă. în alt vas fierbi cartofii şi apoi îi cureţi de coajă şi-i tai rondele.

Treci carnea prin maşina de tocat şi o căleşti în ulei până se pătrunde. Când e gata, o treci din nou prin maşina de tocat, o amesteci cu 2 ouă şi potriveşti de sare şi piper.

Intr-un vas uns cu ulei aşezi un strat de rondele de vinete şi cartofi, unul de carne şi la final acoperi cu rondele de vinete şi cartofi.

Baţi smântână cu ouăle rămase şi cu sare şi piper, torni compoziţia peste musaca, presari caşcavalul ras şi o dai la cuptor pentru 45 de minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.