Musaca de vinete cu telemea de oaie

Printeaza

O reteta de musaca de vintele cu telemea din: vinete, ulei de masline, ceapa, rosii, carne de vita, vin alb sec, scortisoara, sare, piper, oregano, patrunjel, pesmet, branza rasa, unt, faina, lapte, nucsoara, telemea de oaie si suc de lamaie

Ingrediente:Musaca de vinete cu telemea de oaie

  • 800 g vinete
  • 250 ml ulei de măsline
  • 200 g ceapă
  • 600 g roşii sau un borcan de sos
  • 600 g came de vită tocată
  • 250 ml vin alb sec
  • scorţişoară
  • sare
  • piper
  • oregano
  • pătrunjel proaspăt
  • 100 g pesmet
  • 100 g brânză rasă
  • 40 g unt
  • 4 linguri făină
  • 750 ml lapte
  • nucşoară
  • 3 ouă
  • 200 telemea de oaie
  • suc de lămâie

 

Mod de preparare:

Prăjeşte vinetele tăiate cubuleţe. Toacă ceapa şi căleşte-o. Adaugă carnea şi las-o până scade. Pune roşiile decojiţe şi tăiate, vin, sare, piper şi scolţişoară şi mai lasă pe foc 5 minute.

La sfârşit, adaugă verdeaţa, un ou şi amestecă. Fă un sos Bechamel din unt, făină, lapte, sare, piper şi nucşoară.

După ce se răcoreşte, pune lămâie, două ouă şi brânza rasă. într-o tavă, pune jumătate din vinete, apoi carnea, restul de vinete şi telemeaua felii. La sfârşit torni sosul cu brânză şi roşii. Coace la cuptor o oră.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.