Musaca de vinete cu sos de rosii

Printeaza

Musaca de vinete cu sos de rosii din: vinete, rosii, ceapa, usturoi, sare, ulei.

Ingrediente:Musaca de vinete cu sos de rosii

  • 3 vinete
  • 7 roşii
  • 2 cepe
  • 8 căţei de usturoi
  • sare
  • ulei pentru prăjit

Mod de preparare:

Speli vinetele, le tai în felii rotunde şi groase de un deget, le sărezi şi, după 1 oră, le presezi între palme, să se elimine zeama amară. Le treci prin făină şi le prăjeşti în ulei pe ambele părţi.

Inăbuşi ceapa tăiată mărunt, împreună cu roşiile curăţate de pieliţă şi tăiate mărunt, în ulei.

Sosul format îl treci prin sită, adaugi usturoiul tocat şi sarea necesară, într-un vas rezistent la căldură, uns bine cu ulei, aşezi un strat de sos, peste care pui un rând de vinete, terminând deasupra cu sos. Dai vasul la cuptor 5-10 minute şi serveşti preparatul cald sau rece.

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.