Musaca de vinete cu carne tocata (viţel)

Printeaza

Musaca de vinete cu carne tocata

Ingrediente:Musaca de vinete cu carne tocata (viţel)

  • 2 kg vinete
  • 1 kg carne tocată (de preferinţă de viţel)
  • 1 ceapă
  • 1 căţel de usturoi
  • 4-5 roşii mari coapte, curăţate de pieliţe
  • 1 păhărel de vin roşu
  • sare şi piper după gust
  • ulei

Pentru sos ai nevoie de:

  • 800 ml lapte
  • 4 linguri făină
  • 60 g unt
  • 200 g caşcaval ras
  • 3 gălbenuşuri
  • nucşoară
  • piper
  • sare (după gust)

 

Mod de preparare:

Tai vinetele (spălate) felii groase de o jumătate de cm. Le pui într-un castron, în straturi, presărate cu sare. Deasupra aşezi o farfurie şi le laşi să stea aşa, să li se scurgă zeama.

Căleşti ceapa cu uleiul şi usturoiul, apoi adaugi carnea şi când este gata stingi cu vin. Le laşi să se evapore vinul şi pui roşiile decojite şi tă­iate mărunt, sarea şi piperul.

Le acoperi cu un capac şi le mai laşi cel puţin 30 de minute pe foc mic. Vinetele le scurgi pe un şervet de hâr­tie şi le prăjeşti în ulei, apoi le aşezi pe hârtie absorbantă.

Cum procedezi pentru sos:

Topeşti untul (margarina) într-o tigaie, adaugi făina, laptele şi le laşi să fiarbă 10 minute, amestecând con­tinuu. Adaugi apoi caşcavalul, gălbenuşurile, sarea, piperul şi nucşoara. Intr-un vas termorezistent uns cu ulei (sau margarină), aşezi un strat de vinete, unul de carne, în aşa fel încât ultimul strat să fie de vinete.

Pentru a fi mai consistentă compoziţia de carne, poţi pune în ea câteva linguri de pesmet. Peste ultimul strat de vinete torni sosul cu caşcaval. Le pui la cuptor cu focul moderat, pentru aproximativ o oră. Este adevărat că prepararea îţi ia ceva timp şi răbdare, dar e o mâncare ieftină şi spornică.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.