Musaca de vinete cu carne tocata de porc

Printeaza

Musaca de vinete cu carne tocata de porc din: vinete, carne tocata de porc, ceapa, ou, unt, smantana dulce, faina, zeama de carne, patrunjel, pesmet, ulei, piper, sare.

Ingrediente:Musaca_de_vinte_cu_carne_tocata_de_porc

  • 3 vinete mijlocii
  • 750 g carne tocata de porc
  • 2 cepe mari
  • 1 ou
  • 1 lingura cu unt
  • 1 pahar cu smantana dulce
  • 1 lingura dcu faina
  • 2-3 linguri cu zeama de carne sau apa
  • patrunjel tocat
  • pesmet
  • ulei
  • piper
  • sare

 

Mod de preparare:

Taie vinetele rondele, presară sare şi lasă- le să se scurgă. Căleşte ceapa. Adaugă carnea, sare şi piper şi lasă să se înăbuşe. Şterge rondelele de vânătă cu un şervet, rumeneşte-le pe ambele părţi. Unge o tavă cu unt şi tapeteaz-o cu pesmet.

Aşază un strat de vinete, pune apoi carnea. Repetă până termini toate ingredientele. Ultimul strat să fie de vinete. Lasă la cuptor 30 de minute, toarnă deasupra smântână amestecată cu făină, zeamă de carne şi oul bătut spumă.

Presară puţin pătrunjel tocat şi mai lasă la cuptor până se rumeneşte puţin. Taie musacaua în bucăţi, dar numai după ce s-a răcorit puţin.

Musaca de vinete cu carne tocata de porc

Musaca_de_vinte_cu_carne_tocata_de_porc

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.