Musaca de vinete cu carne si cascaval

Printeaza

Musaca de vinete cu carne si cascaval din: carne tocată de pui sau vită, vinete, ceapă, mărar, pătrunjel, caşcaval, rosii, bulion, ulei, oua, sare, piper.

Musaca de vinete cu carne si cascaval

Ingrediente:

  • 1 kg carne tocată, pui sau vită
  • 4 vinete
  • 1 ceapă
  • 1 legătură mărar tăiat fin
  • 1 legătură pătrunjel tocat
  • 150 g caşcaval ras
  • 3 roşii
  • 2 linguri bulion
  • 3 linguri ulei
  • 2 ouă
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Speli vinetele sub jet de apă, le tai ron­dele, le dai cu sare şi le laşi 1 oră să iasă amăreala din ele, apoi te speli, le usuci şi le frigi pe ambele părţi pe grătarul bine în­cins.

Separat, amesteci carnea cu bulionul, sare şi piper după gust. încingi 2 linguri de ulei şi pui ceapa tăiată mărunt la călit. Când devine sticloasă, adaugi carnea tocată. O ţii până scade zeama. Amesteci.

O dai deoparte şi încorporezi pătrunje­lul, mărarul şi ouăle bătute. Omogenizezi compoziţia. Dai roşiile prin râzătoare.

Ungi o tavă, aşezi un strat de vinete fripte, apoi jumătate din carnea tocată, iar un strat de vinete, carne şi termini cu vi­nete. Torni roşiile răzuite şi dai la cuptorul încins, aproximativ 50 de minute.

Scoţi tava, presari caşcavalul ras şi o bagi din nou până gând se gratinează caş­cavalul.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.