Musaca de varza

Printeaza

Musaca de varza

 Musaca de varza

Ingrediente:

  • 1 kg cartofi
  • 2 kg varza
  • 3 cepe
  • 50 gunt
  • 150 ml lapte
  • 2 oua
  • ulei
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Spala cartofii si fierbe-i in coaja. Dupa ce s-au fiert, lasa-i sa se raceasca. Curata-i apoi de coaja si zdrobeste-i cu furculita. Adauga unt si un praf de sare.

Piureul astfel obtinut subtiaza-l cu putin lapte, dar cu mare grija pentru ca nu trebuie sa fie nici prea moale, dar nici prea tare.

Separat, taie varza fideluta si caleste-o impreuna cu ceapa tocata marunt intr-un vas termorezistent, intinde jumatate din cantitatea de piure.

Peste el pune varza calita si apoi acoper-o cu restul de piure de cartofi. Bate deasupra 2 oua. Lasa la cuptor, la foc mic, aproximativ 35 de minute.

 

Musaca cu varza

Musaca cu varza2.jpg Musaca cu varza1.jpg Musaca cu varza3.jpg Musaca cu varza.jpg

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.