Musaca de varza cu carne de porc

Printeaza

Musaca de varza cu carne de porc din: varza, pulpa de porc, rosii, orez, oua, ulei, marar, patrunjel, piper, sare, cimbru, supa de oase.

Ingrediente:Musaca_de_varza_cu_carne_de_porc

  • 1 kg varza
  • 500 g pulpa de porc
  • 4 rosii
  • 2 linguri orez
  • 2 oua
  • 2 linguri ulei
  • cate 1 legatura marar si patrunjel
  • piper
  • sare
  • cimbru
  • 200 ml supa de oase ori de legume
  • 1 lingura ulei pentru vas

 

Mod de preparare:

Cureţi varza de foile exterioare veştede, de cotor şi nervurile tari, o tai fideluţă, o sărezi şi o laşi să stea 30 de minute, după care o storci.

Speli carnea, o tai în cuburi şi o dai prin maşina de tocat, în pasta obţinută, încorporezi ouăle bătute, orezul opărit, verdeaţa tocată, sare, piper măcinat şi cimbru după gust.

Ungi cu ulei un vas termorezistent şi aşezi straturi de varză şi carne, terminând cu varză.

Pui deasupra rondele de roşii, după care torni în vas supă de oase, cât să acopere musacaua. Introduci vasul în cuptorul cald, la foc mediu, până se rumeneşte preparatul şi scade supa.

E bine să porţionezi preparatul după ce s-a mai răcit puţin, pentru ca portiile sa se pastreze cat mai intregi, mai aspectuoase.

Musaca de varza cu carne de porc

Musaca_de_varza_cu_carne_de_porc

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Foarte buna musacaua

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.