Musaca de varza acra
PrinteazaMusaca de varza acra
- 1 1/2 kg varza acra
- 1/2 kg carne de porc
- oaie,vita sau de pasare grasa
- 100 g ceapa
- 100 ml untdelemn
- 100 g orez
- o foaie de dafin
- piper
- ienibahar
- cimbru
- marar
- smantana
Ceapa taiata marunt se caleste in tot untdelemnul, direct in oala sub presiune, numai un minut, se adauga carnea tocata, se amesteca 2 minute, ca sa se coaguleze la suprafata, apoi se pune varza taiata,condimentele, cimbru, marar, o foaie de dafin si 1/2 l apa fierbinte.
Se amesteca bine totul,se inchide oala cu capacul si se lasa sa fiarba la foc mic, circaa o ora.Se ia, apoi, de pe foc, se lasa sa se raceasca sau se raceste in apa rece ca sa se poata scoate capacul.
Se adauga orezul spalat (nefiert), se amesteca bine cu varza si carnea.Dupa aceea, se pune capacul, se pune pe foc si se lasa inca circaa 15 minute, la foc mijlociu, ca sa fiarba si orezul, care va incorpora tot lichidul ramas in oala.
Musacaua va avea acelasi gust ca si cind fiecare ar fi fiert separat. Se serveste simpla sau cu smantana, la masa.
Pofta buna!