Musaca de vară cu telină si mere

Printeaza

O reteta de musaca de vara cu telina si mere din: mere, radacina de telina, carne tocata, sare, gorgonzola, piper, suc de lamaie, hrean, cascaval, oua, pesmet, patrunjel si smantana.

Ingrediente:Musaca de vară cu telină si mere

  • 3 mere
  • 300 g rădăcină de ţelină
  • 600 g carne tocată
  • sare
  • 150 g gorgonzola
  • piper
  • 2 linguri suc de lămâie
  • 2 linguri hrean ras de la borcan
  • 100 g caşcaval moale
  • 5 ouă
  • 2 linguri pesmet
  • 2 linguri pă­trunjel tocat
  • 250 ml smântână

 

Mod de preparare:

Se rad merele şi ţelina; se adau­gă suc de lămâie şi hrean şi se amestecă. Se sărează şi se piperează. Se rade caşcavalul. Se fră­mântă carnea tocată cu 2 ouă, caşcaval, pesmet şi pătrunjel; se sărează şi se piperează.

Se încinge cuptorul la 180 °C. într-o formă de sufleu unsă se aşază straturi de carne şi de ames­tec de mere. Se taie cuburi brânza gorgonzola.

Se bate smântână cu 3 ouă, sare şi piper; se adaugă gorgonzola. Se toarnă în formă şi se coace la cuptor cca 40 min. Se ornează cu pătrunjel.

Musaca de vară cu telină si mere

Musaca de vară cu telină si mere

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.