Musaca de rosii cu kaizer

Printeaza

Musaca de rosii cu kaizer din: kaizer, ficatei, rosii, ceapa, oua, smantana, cascaval, cimbru, pesmet, usturoi, ulei, sare, piper.

Ingrediente:Musaca de rosii cu kaizer

  • 200 g kaizer
  • 500 g ficăţei de pui
  • 500 g roşii
  • 1 legătură de ceapă verde
  • 4 ouă
  • 100 g smântână
  • 200 g caşcaval
  • cimbru
  • 2 linguri cu pesmet
  • 5 căţei de usturoi
  • ulei
  • piper
  • sare

 

 

Mod de preparare:

Curăţă ceapa şi tai-o mărunt. încinge câteva linguri cu ulei şi căleşte-o.

Când s-a înmuiat, adaugă kaizerul, lasă-l să se rumenească, apoi pune ficăţeii tăiaţi, usturoiul tocat, sare şi piper după gust.

Căleşte totul până scade zeama lăsată de ficăţei. Stinge focul şi lasă la răcorit.

Taie roşiile în felii. Bate ouăle cu smântână.

Unge o tavă cu ulei, tapeteaz-o cu pesmet, pune un rând de roşii, apoi ficăţeii căliţi cu kaizerul, iar la final, încă un rând de roşii.

Toarnă amestecul de ou cu smântână, presară frunze proaspete de cimbru, iar apoi, rade caşcaval din belşug.

Dă la cuptor pentru 20 de minute, la foc mediu. Serveşte musacaua după ce s-a mai răcit puţin.

 

 

Pofta buna!

 

 

Musaca greceasca cu legume

Musaca greceasca cu legume

Musaca greceasca cu legume din: cartofi, dovlecei, vinete, ceapa, rosii, ustuori, sare, piper, ulei. Ingrediente: 4 cartofi mari 3 dovlecei 3 vinete 2-3 cepe 1 căpăţână de usturoi 1 kg de roşii sare piper 150 ml ulei de măsline   Mod de preparare: Curăţă şi taie rondele cartofii, vinetele şi dovleceii. Căleşte-le pe rând în […]

Musaca greceasca cu usturoi

Musaca greceasca cu usturoi

Musaca greceasca cu usturoi din: macaroane, carne tocata, rosii, ceapa, usturoi, ulei, dafin, vin, lapte, faina, oua, unt, branza, sare, piper. Ingrediente: 500 g macaroane 500 g carne tocată amestec 1 cutie cu roşii cubuleţe 3 căţei de usturoi 2 cepe 3 linguri cu ulei de măsline 2 foi de dafin 50 ml vin roşu […]

Musaca de peste cu legume

Musaca de peste cu legume

Musaca de peste cu legume din: macrou, vinete, dovlecei, usturoi, rosii, lamaie, patrunjel, ulei, sare, piper. Ingrediente: un kilogram macrou 3 vinete doi dovlecei 4 căţei de usturoi 4 roşii o lămâie roşii pentru salată pătrunjel ulei sare piper pesmet   Mod de preparare: Vinetele şi dovleceii se spală, se taie în felii subţiri de-a […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.