Musaca de dovlecei si carne

Printeaza

Musaca de dovlecei si carneO reteta de musaca de dovlecei cu carne fiarta, rosii, marar, patrunjel in straturi.

Ingrediente:

  • 250 g dovlecei (2 bucăţi medii)
  • 100 g carne fiartă
  • 15 ml ulei
  • 150 g roşii (4 bucăţi)
  • câte 1/2 legătură de mărar şi pătrunjel

 

 

Mod de preparare:

Speli şi cureţi carnea foarte bine şi o pui la fiert în apă rece cu sare. Cureţi dovleceii de coajă, îi tai rondele pe care le opăreşti pentru 2-3 minute în apă clocotită.

După ce carnea s-a fiert (păstrezi zeama), o treci prin maşina de tocat şi o amesteci cu verdeaţa. Intr-un vas (care tre­buie să intre într-un alt vas putin mare si umplut cu apa) asezi straturi alternative de rondele de dovlecei fierţi, rosii taiate rondele si carne.

Torni zeama de la fierberea carnii, adaugi untdelemnul si dai la cuptor sa fiarbă la bain-marie.

Musaca de dovlecei si carne

Musaca de dovlecei si carne

 

Pofta bună!

 

1 comentariu

  1. N-arata rau deloc.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.