Musaca de dovlecei si carne de porc tocata

Printeaza

O reteta de musaca de dovlecei cu carne de porc, ceapa, ou, rosii, faina, sare, pipet, patrunjel si sos de smantana.

Ingrediente:Musaca de dovlecei si carne de porc tocata

  • 3 vinete
  • doi dovlecei
  • 700 g carne de porc tocată
  • două cepe
  • un ou
  • 200 ml smîntînă
  • 4 roşii
  • o lingură de făină
  • sare
  • piper
  • pătrunjel
  • ulei de floarea-soarelui
  • carne de vită
  • carne de pui

 

Mod de preparare:

Vinetele şi dovleceii se spală, se taie în felii potrivit de groase, se presară sare şi se pun într-o stre­curătoare. Se prăjesc pe rîndîn ulei încins, se scot cu o spumieră şi se aşază pe un şervet absorbant.

Cepele se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt. Se călesc în ulei încins pînă devin sti­cloase, se adaugă carnea tocată, sarea şi piperul. Se prăjeşte pînă scade sucul lăsat de carne şi se pune compoziţia într-un castron.

Se stropeşte o tavă cu ulei, se aşază, alternativ, cîte un rînd de vinete, carne şi dovlecei, ultim­ul rînd fiind de vinete. Se pun deasupra roşii tăiate rondele, se introduce tava în cuptor şi se ţine 30 de minute.

Se toarnă deasupra un sos din smîntînă, ou, făină dizolvată cu puţină apă, sare şi piper. Se reintroduce tava în cuptor şi se mai lasă pînă capăttă o culoare aurie.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.