Musaca de dovlecei cu salam

Printeaza

Musaca de dovlecei cu salam

 Musaca de dovlecei cu salam din: dovlecel, salam, ceapa, oua, smantana, patrunjel.

 

Ingrediente:

  • 4 dovlecel
  • 400 g salam
  • 2 cepe
  • 3 ouă
  • 3 linguri smântână
  • 1 legătură pătrunjel
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Cureţi 2 dovlecei, îi dai pe răză- toarea mare, îi presari cu sare şi-i laşi într-o strecură­toare să se scurgă pentru 30 de minute. Pe ceilalţi 2 îi cureţi de coajă şi-i tai rondele pe care le presari cu sare, le presezi bine să se scurgă zeama.

Le treci sub un jet de apă rece şi le usuci cu un şervet de hârtie. Presezi bine şi dovleceii raşi ca să se scurgă de zeamă. Cureţi ceapa, o tai mărunt, tai cubuleţe salamul şi le căleşti împreună în ulei încins, iar la final potriveşti de sare şi piper şi adaugi un ou bătut şi verdeaţă tocată.

Tapetezi un vas uns cu unt cu rondele de dovlecei, apoi întinzi compoziţia de salam şi peste ea dovleceii raşi. Baţi smântână cu ouăle rămase, sare, piper şi verdeaţa tocată, apoi torni compoziţia în tavă şi dai musacaua la cuptor 1 oră.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.