Musaca de castraveti şi piure de cartofi

Printeaza

Musaca de castraveti şi piure de cartofi

Ingrediente:Musaca de castraveti si piure de cartofi

  • 4 castraveţi
  • 500 g cartofi
  • 200 g unt
  • 150 g smântână
  • sare

 

Mod de preparare:

Cureţi cartofii şi castraveţii, pui cartofii la fiert, iar castraveţii îi tai rondele şi îi înăbuşi în 100 g unt. După ce s-au înmuiat, îi iei de pe foc şi îi amesteci cu 50 g smântână. Când cartofii sunt gata, îi pasezi şi-i amesteci cu 50 g unt, 50 g smântână, sare după gust, până obţii un piure.

Aşezi apoi într-o tavă unsă, cu unt un strat de piure, pui compoziţia de castraveţi şi încă un strat de piure. Pui untul rămas tăiat bucăţele, torni smântână şi dai mâncarea la cuptor, la foc iute, să se rumenească la suprafaţă.

Inainte de a aduce mâncarea la masă presari fiecare porţie cu mărar, care va accentua gustul. Salata potrivită este cea simplă de roşii.

Musaca de castraveti şi piure de cartofi

Musaca de castraveti si piure de cartofi

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.